15 Temmuz 2013 Pazartesi

Connection Nesnesi - Ado.net



Oluşturduğumuz veri tabanına bağlantı kurmamıza yarayan nesnedir. Bu nesneyi chsarp tarafında kullanabilmemiz için bir namespace eklememiz lazım öncelikle. Bu namespace;  using System.Data.SqlClient; ‘dir. Böylelikle sql connection nesnesini kullanabileceğiz. Bu namespace’ni ekledikten sonra artık bağlantı cümlemizi kurup tanımlayabiliriz.

SqlConnection baglanti = new SqlConnection("Data Source=KORUCU\\KARAURGAN; Initial Catalog=Kitaplar; Integrated Security = True");
            baglanti.Open();
        }

Kodun Açıklaması;
Öncelikle SqlConnection nesnesinden bir nesne türetmeliyiz. Eğer türetmezsek biz bağlantıyı açığ kapatamayız. SqlConnection nesnesinden “baglanti” isminde bir nesne türettik. Şimdi bu türettiğimiz nesneyi veri tabanına bağlayıp bağlantıyı açmalıyız. 

Data Source kısmına bilgisayarımızın adı ve sql serverimizin adını vermeliyiz. Yani veri tabanımızın saklandığı yer. 

Initial Catalog kısmına ise biz veri tabanımızın ismini yazıyoruz. Bizim oluşturduğumuz veritabanımızın ismi Kitaplar olduğu için onu yazıyoruz.

Integrated Security kısmı ise biz eğer veri tabanımıza kullanıcı adı ve şifre vermediysek onu ekliyoruz ve karşısına True yazıyoruz.

Tanımlamaları yaptık, veri tabanına bağlanabilmemiz için veri tabanına olan bağlantıyı açmamız lazım. Bunun için SqlConnection nesnesinden türettiğimiz baglanti nesnesini açıyoruz; baglanti.Open(); diyerek.

Uygulamayı Burdan İndirebilirsiniz: https://hotfile.com/dl/234210217/347f83c/adonet.rar.html

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Google PageRank Checker Powered by  MyPagerank.Net